perjantai 14. helmikuuta 2014

Kirjaesittelyssä Margo Jefferson: Tapaus Michael Jackson

Margo Jeffersonin kirjoittama Tapaus Michael Jackson kertoo Jeffersonin omien sanojen mukaan Peter Panista -pojasta, joka ei koskaan halunnut kasvaa aikuiseksi, mutta josta kuitenkin tuli popin kuningas. Kirja valaisee muun muassa Michaelin lapsuutta, muusikon uraa ja lukuisia kauneusleikkauksia.

Kirjassa kerrotaan Michael Jacksonin lapsuudesta, ja jo silloin hänet suljettiin showbisneksen maailmaan. Hän ei saanut viettää lapsuuttaan, vaan oli jo 5-vuotiaana Jacksonin sisarusparven muodostamassa bändissä, Jackson Fivessa. Hän eli ankaran kurin alla, kunnes 19-vuotiaana aloitti soolouran. Mukaan tulivat pikkuhiljaa huumeet, rikosoikeudelliset ongelmat ja kauneusleikkaukset. Michael näytti joidenkin mielestä jopa pelottavalta vaalennettuaan kasvojaan melkein vitivalkoiseksi.

Jacksonin oli tarkoitus päättää uransa 16 vuoden keikkatauon jälkeen järjestettävään 50 keikan putkeen, mutta hän kuoli vain pari viikkoa ennen alkushowta unilääkkeiden yliannostukseen. Kuolema kosketti koko maailmaa. Ihmiset kerääntyivät yhdessä julkisille paikoille suremaan ja radiokanavat omistivat vähintäänkin yhden päivän Michaelin musiikille. Hän on jäänyt historiaan musiikillaan, upeilla tanssiliikkeillään ja huikeilla lavaesiintymisillään.

Kirjaesittelyn kirjoitti Niina Jylhä-Ollila.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogissa julkaistaan tarkastetut, asialliset kommentit.