torstai 13. helmikuuta 2014

Uudenlainen Ylypeys

Ylivieskan lukion verkkolehti siirtyy lukuvuonna 2013 - 2014 blogimuotoon. Tämä palvelee sitä, että tekstit voidaan julkaista nopeasti ja lehti pysyy ajan tasalla koulun tapahtumista.

Lukuvuonna 2013 - 2014 ei ole verkkolehtikurssia, joten blogia päivitetään äidinkielen muilla kursseilla tehtävillä kirjoitusharjoituksilla. Toivottavasti ensi lukuvuodeksi blogille saadaan tekijätiimi. Alla on kuvaus kurssista, jolla lehteä / blogia tehdään:

ÄI14: Tehdään lukion nettilehteä

Haluatko toimittajaksi lukion nettilehtiporukkaan ? Tehtäviä on niin tekstin tekijöille kuin kuvaajille, piirtäjille tai ulkoasusta kiinnostuneille stailaajille tekniikan taitajia unohtamatta. Kurssilla opetellaan lehtijuttujen tekemistä ja kuvitusta sekä muita lehden toimittamisessa tarpeellisia taitoja.

SUORITUSAIKA- JA JÄRJESTYSSUOSITUS
Kurssin voi valita missä tahansa lukio-opiskelun vaiheessa. Lehtikurssi kokoontuu kuukausittain lukuvuoden ajan. Kokoontumiset ovat pääasiallisesti 7.-8. tunneilla.

Kurssi arvioidaan suoritusmerkinnällä. Lisäksi jokainen aktiivisesti mukana ollut saa erillisen kurssitodistuksen. Yhden kurssin saa, kun on aktiivisesti mukana vähintään kahden lehden tekemisessä. Kursseja voi kerryttää lukiouran aikana useita.

Kurssikuvaus kaipaa päivitystä siltä osin, mikä määrä tekstejä riittää kurssisuorituksen saamiseen, mutta perusidea on sama. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogissa julkaistaan tarkastetut, asialliset kommentit.