perjantai 14. helmikuuta 2014

Kirjaesittelyssä Isabel Abedi: Lucian

”Rykäisin. ”Seisoitko sinä… muutama päivä sitten keskiviikkoyönä… meidän talon edessä?” sain sanotuksi. Pojan suun ympärillä näkyi vähäinen värähdys. Alahuuli oli hieman ylähuulta paksumpi ja antoi ilmeelle uhmakkuutta. ”Taisimpa seistä”, hän vastasi käheällä äänellä. Minä nielaisin. ”Ai taisit? Miten niin taisit?”

Eräänä yönä Rebecca Wolff näkee talonsa edustalla pojan, joka seisoo katulampun alla ja katselee ikkunaan ilmestynyttä Rebeccaa. Siitä yöstä lähtien hän tapaa saman pojan sattumalta useasti. Osoittautuu, ettei poika tiedä edes omaa nimeään, mutta sen sijaan hän tietää oudon paljon yksityiskohtaisia asioita Rebeccasta.
Kirjaa kertoo minä-muodossa Rebecca Wolff, joka on tuiki tavallinen 16-vuotias tyttö ja juuri aloittanut Hampurin lukiossa. Hänen paras ystävänsä on Susan Rossmann, lyhyemmin Susa, joka haaveilee maskeeraajan urasta. Myös Sebastian Goldmann on Rebeccan hyvä ystävä sekä entinen poikakaveri. Rebeccan perheeseen kuuluu äiti Marianna, joka on ammatiltaan psykiatri, sekä hänen naisystävänsä Patrizia Vargas. He omistavat kaksi undulaattia, Jonh Boy ja Jim Bob. Lisäksi perheeseen kuuluu myös Jenkeissä asuva isä Alec Reed ja hänen vaimonsa Michelle ja heidän tyttärensä Valeria.
Tarina sijoittuu nykyaikaan 2000-luvulle Hampuriin. Kirjan lopussa tapahtumapaikkana toimii Kalifornia.
Kirjan teema on selvästi draama, johon sisältyy esimerkiksi ystävyys ja rakastuminen. Kirjassa on myös lievästi mukana fantasiaa.
Mielestäni kirja on aivan ihana ja ainakin kahdesti, jos ei useammankin kerran luettavan arvoinen. Pidän kirjan juonenkäänteistä, yllätyksistä ja mielekkäästä kerronnasta. Mielestäni hahmot ovat hyvin luotuja, ja tätä tarinaa lukee innolla.
Suosittelisin kirjaa enimmäkseen tytöille, mutta en kyllä kielläkään pojilta. Jos pidät romanttisista kirjoista, draamasta ja edes lievästä fantasiasta, lue tämä kirja!
Kirjan arvosteli Moonika Kotkamaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogissa julkaistaan tarkastetut, asialliset kommentit.